Zijn

Yin Yoga

Contact maken met jou wat jou maakt

Doordat ik al jaren werk op de Fascia doormiddel van massages en door de holistische kijk van het lichaam en de geest, was het voor mij dan ook een logische stap om Yin Yoga docent te worden. Deze vorm van Yoga werkt op het bindweefsel, de Fascia lagen van ons lichaam, maar maakt ook direct contact met je mind. Yin brengt beiden samen.

Yin Yoga heeft mijn leven veranderd op een positieve manier. Ik ben door de Yin veel bewuster van mijn lichaam en geest geworden. Ik heb leren luisteren naar wat ik nodig heb en ben daardoor anders in het leven gaan staan.

 

Waar

Wartelstraat 2

Alkmaar

Noord-Holland

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaand leven waar we dagelijks mee te maken hebben.

Tijdens het beoefenen van de Yin Yoga wordt het Fascia op een ontspannen manier maximaal belast, door 3 tot 5 minuten in een houding te blijven.

Daarmee breng je het Fascia in jouw lichaam in beweging. Je creëert voorwaarden voor je lichaam om te herstellen én om te vernieuwen. Op zowel lichamelijk als geestelijk niveau. Yin staat voor Your inner nature. Dus contact maken met alles wat jou, jou maakt. Het pad om alles van jezelf te ontdekken. 

 

Wat kan je verwachten van Yin Yoga.

 • Het effect van Yin Yoga-houdingen is een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker lichaam.
 • Als je langere tijd in de Yin Yoga houdingen (ver)blijft, kan deze vorm van yoga een meditatief en rustgevend effect hebben.

Die zowel fysiek als mentaal ruimte geeft.

Yin is een ontdekkingsreis door je eigen lichaam. Te voelen en contact maken met die plekken in jouw lichaam die aandacht nodig hebben.
Om deze plekken te laten smelten en zacht te laten worden. Zodat je weer vrij kunt bewegen.
Om te luisteren naar wat jouw lichaam je te vertellen heeft.

Is Yin Yoga wat voor mij?

Het is voor iedereen die dit graag wil doen!

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga en daarom geschikt voor iedereen.

Yin Yoga is geschikt voor iedereen: jong en oud, met een zeer stijf of juist super flexibel lichaam, zeer ervaren of onervaren in de yoga.

Deze vorm van yoga kan ook worden beoefend als balans van elke actieve of dynamische vorm van bewegen (b.v. een dynamische vorm van yoga of hardlopen) of als balans voor een langdurige, eenzijdig fysieke belasting.

Yin Yoga is bij uitstek geschikt voor mensen met (chronische) pijnklachten zoals hoofdpijn, reuma, fibromyalgie, artritis, artrose rug-, nek- en schouderklachten.

Wanneer kan ik beter afzien van Yin Yoga?

Bij de Yin Yoga les in mijn praktijkruimte is er helaas geen lift.

Als je van te voren al weet dat je veel lessen gaat missen. Dan raad ik je aan om te beginnen wanneer je agenda het wel toelaat. Alles op zijn tijd.

Wat anderen over Yin Yoga bij Zijn zeggen.

Yin wat betekent dat voor mij? Een vraag waar ik niet lang over na hoef te denken!

Yin is voor mij rust, ruimte en ontspanning. Een uur lang met jezelf bezig zijn en tot jezelf komen. Alle onrust verdwijnt en ik kan me volledig ontspannen. Het luisteren naar de woorden van Marion, de muziek tijdens de verschillende houdingen zorgen ervoor dat ik bij mezelf kom.

Ik leer naar mijn lichaam en gevoel te luisteren en in het dagelijkse leven toe te passen. Ik gun iedereen Yin gewoon omdat, je het waard bent!

Milou Knijn

Altijd is het bijzonder aangenaam deel te nemen aan de yogalessen van Marion. Haar rustige stem en de ontspannen achtergrondmuziek helpen om je hoofd leeg te maken en tot rust te komen. Zij heeft oog voor wat er wel en niet kan voor jou en helpt je met zachte handen om verder te komen dan je zelf ooit dacht…😊

Volledig ontspannen ga je daarna weer huiswaarts.

Heike Kark

De Yinlessen van Marion zijn voor mij ‘goud’.

De houdingen en de begeleidende teksten helpen me zakken in ‘zijn’, brengen me naar diepere lagen in mezelf. Daar is rust en vertrouwen. Soms komen er ook emoties los, is er een ontlading.
Na de les voel ik de energie in mijn lichaam stromen en is het alsof ik het een en ander heb ‘opgeruimd’.
De lessen zijn voor mij zo helend dat ik zelf de opleiding tot Yin-docente ben gaan doen!
Marion is daarbij nog steeds een inspiratiebron en mijn belangrijkste lerares!!
 
Dankjewel Marion dat je Yin op mijn pad hebt gebracht!!
Elles Buné

De wekelijkse yin yogalessen van Marion vindt ik super fijn!
Ik kijk er dan ook iedere week naar uit!
Je hoeft niet super lenig te zijn om mee te kunnen doen.
Het is heel ontspannend en iedere les is afwisselend en fijn om te doen.

Sylvia

Yin- Your Inner Nature

Ieder deel van ons lichaam heeft naast een fysieke functie ook een energetische betekenis.

Zo staat je onderrug bijvoorbeeld in contact met je Nieren verbonden aan angst en wilskracht. Ga je vaak door je enkel of heb je hier last van? Je enkels staan voor dat wat je bindt of tegenhoudt om voor een bepaalde richting te kiezen, jouw pad te volgen! 

Door naar die onderliggende boodschap van je lichaam te luisteren, leer je je zelf beter kennen (eigen lichaam steeds iets beter kennen). 

Iets grotere groep

8 personen
40/per 4 lessen kaart
 • Elke week Yin Yoga les
 • In kleine groepjes van 6 personen
 • In een fijne ruimte met sfeervolle muziek
 • Na de les drinken we even thee
 • de 4 lessen kaart koop je bij je eerste les Dit kan contant met pin of tikkie
 • Dinsdag ochtend van 09.30 tot 11.00
 • Vrijdag ochtend van 09.30 tot 11.00
 • Lokotie: Vennewaard 201 1824 KH Alkmaar

Maak een afspraak.

Lees de corona voorwaarde eerst hier.

Whats App naar: 06-28845374

Ik App je tussen behandelingen door terug.

E-mail naar: marionvisser@me.com

Ik mail zo snel mogelijk terug.

Maak alleen een afspraak als je geen corona klachten hebt.

5 + 6 =

Waar

Wartelstraat 2

Alkmaar

Nederland

Bedrijfsgegevens

 • Zijn | Yin Yoga/therapie & massage
 • KVK: 77036735 
 • BTW: NL003152912B51

 • Gevestigd te Alkmaar
 • Eigenaar Marion Visser