Zijn

Yin Yoga

Contact maken met jou wat jou maakt

Doordat ik al jaren werk op de Fascia doormiddel van massages, guasha en cupping heb ik ondervonden hoe belangrijk het is dat die fascia soepel blijft. Zodat alle energieën vrij door kunnen stromen. Ook door mijn  holistische kijk op  lichaam en de geest, was het voor mij dan ook een logische stap om Yin Yoga docent te worden.

Yin gaat over jou, wat er in jou leeft en hoe jij tegen het leven aankijkt

Het is een meditatieve vorm en geeft ruimte in het lichaam in breedste zin van het woord. Tijdens de YIN worden houdingen op een passieve, maar wel intensieve manier ingenomen. Dat wil zeggen dat het niet om comfort gaat maar juist om de discomfort. Op deze manier contact te maken met dat verbindende weefsel in ons. Daar waar alle emoties opgeslagen liggen. Door de Yin houdingen wordt het bindweefsel in ons lichaam opgerekt en gestimuleerd zodat alles weer kan gaan stromen.

We bestaan voor 70% uit bindweefsel. Dit verbindende weefsel, bestaat bijna geheel uit water. Het heeft een steunende, verzorgende en vooral communicatieve functie in ons lichaam. Het maakt onderdeel uit van al onze organen, spieren, botten, kraakbeen, pezen, kapsels etc. Het zorgt voor beweeglijkheid en souplesse en wanneer het stroomt voelen we ons fit, vitaal en energiek.

Stress kan ervoor zorgen dat het water zich als ijs gedraagt; vast, stijf en breekbaar.

 Yin is dus contact maken met alles van jou. Leren voelen wat er met je gebeurd, wat je lichaam je wil vertellen, wat je nodig hebt om jezelf te kunnen zijn.

Yin Yoga heeft mijn leven veranderd op een positieve manier. Ik ben door de Yin veel bewuster van mijn lichaam en geest geworden. Ik heb leren luisteren naar wat ik nodig heb en ben daardoor anders in het leven gaan staan.

 

Waar

Wartelstraat 2

Alkmaar

Noord-Holland

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaand leven waar we dagelijks mee te maken hebben.

Tijdens het beoefenen van de Yin Yoga wordt het Fascia op een ontspannen manier maximaal belast, door 3 tot 5 minuten in een houding te blijven.

Daarmee breng je het Fascia in jouw lichaam in beweging. Je creëert voorwaarden voor je lichaam om te herstellen én om te vernieuwen. Op zowel lichamelijk als geestelijk niveau. Yin staat voor Your inner nature. Dus contact maken met alles wat jou, jou maakt. Het pad om alles van jezelf te ontdekken.

 

Wat kan je verwachten van Yin Yoga.

 • Het effect van Yin Yoga-houdingen is een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker lichaam.
 • Als je langere tijd in de Yin Yoga houdingen (ver)blijft, kan deze vorm van yoga een meditatief en rustgevend effect hebben. Die zowel fysiek als mentaal ruimte geeft.

Yin is een ontdekkingsreis door je eigen lichaam. Te voelen en contact maken met die plekken in jouw lichaam die aandacht nodig hebben.
Om deze plekken te laten smelten en zacht te laten worden. Zodat je weer vrij kunt bewegen.
Maar ook om te luisteren wat er nog meer achter zit, naar wat jouw lichaam  en je onderbewustzijn je te vertellen heeft.

Is Yin Yoga wat voor mij?

Het is voor iedereen die dit graag deze vorm van yoga wil beoefenen.

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga en daarom geschikt voor iedereen: jong en oud, met een stijf of juist flexibel lichaam, ervaren of onervaren in de yoga. Iedereen kan Yinnen.

Deze vorm van yoga kan ook worden beoefend als balans van elke actieve of dynamische vorm van bewegen (b.v. een dynamische vorm van yoga of hardlopen) of als balans voor een langdurige, eenzijdig fysieke belasting.

Yin Yoga is bij uitstek geschikt voor mensen met (chronische) pijnklachten zoals hoofdpijn, reuma, fibromyalgie, artritis, artrose rug-, nek- en schouderklachten.

Tot slot: Yin Yoga brengt lichaam en geest samen zodat jij weer beter in balans komt, zodat jij weer kan voelen wat je nodig hebt om jou leven te teven.

Wanneer kan ik beter afzien van Yin Yoga?

Bij de Yin Yoga les in mijn praktijkruimte is er helaas geen lift. De lessen worden gegeven op de zolder. Dat zijn dus 2 trappen om te beklimmen.

Als je van te voren al weet dat je veel lessen gaat missen. Dan raad ik je aan om te beginnen wanneer je agenda het wel toelaat. Alles op zijn tijd.

Wat anderen over Yin Yoga bij Zijn zeggen.

Yin wat betekent dat voor mij? Een vraag waar ik niet lang over na hoef te denken!

Yin is voor mij rust, ruimte en ontspanning. Een uur lang met jezelf bezig zijn en tot jezelf komen. Alle onrust verdwijnt en ik kan me volledig ontspannen. Het luisteren naar de woorden van Marion, de muziek tijdens de verschillende houdingen zorgen ervoor dat ik bij mezelf kom.

Ik leer naar mijn lichaam en gevoel te luisteren en in het dagelijkse leven toe te passen. Ik gun iedereen Yin gewoon omdat, je het waard bent!

Milou Knijn

Altijd is het bijzonder aangenaam deel te nemen aan de yogalessen van Marion. Haar rustige stem en de ontspannen achtergrondmuziek helpen om je hoofd leeg te maken en tot rust te komen. Zij heeft oog voor wat er wel en niet kan voor jou en helpt je met zachte handen om verder te komen dan je zelf ooit dacht…😊

Volledig ontspannen ga je daarna weer huiswaarts.

Heike Kark

De Yinlessen van Marion zijn voor mij ‘goud’.

De houdingen en de begeleidende teksten helpen me zakken in ‘zijn’, brengen me naar diepere lagen in mezelf. Daar is rust en vertrouwen. Soms komen er ook emoties los, is er een ontlading.
Na de les voel ik de energie in mijn lichaam stromen en is het alsof ik het een en ander heb ‘opgeruimd’.
De lessen zijn voor mij zo helend dat ik zelf de opleiding tot Yin-docente ben gaan doen!
Marion is daarbij nog steeds een inspiratiebron en mijn belangrijkste lerares!!
 
Dankjewel Marion dat je Yin op mijn pad hebt gebracht!!
Elles Buné

De wekelijkse yin yogalessen van Marion vindt ik super fijn!
Ik kijk er dan ook iedere week naar uit!
Je hoeft niet super lenig te zijn om mee te kunnen doen.
Het is heel ontspannend en iedere les is afwisselend en fijn om te doen.

Sylvia

Yin- Your Inner Nature

Ieder deel van ons lichaam heeft naast een fysieke functie ook een energetische betekenis.

Zo staat je onderrug bijvoorbeeld in contact met je Nieren verbonden aan angst en wilskracht. Ga je vaak door je enkel of heb je hier last van? Je enkels staan voor dat wat je bindt of tegenhoudt om voor een bepaalde richting te kiezen, jouw pad te volgen! 

Door naar die onderliggende boodschap van je lichaam te luisteren, leer je je zelf beter kennen (eigen lichaam steeds iets beter kennen). 

Privé Yin Yoga

40/per les
 • Het is ook mogelijk om privé Yin Yogales te volgen. Deze les is dan helemaal gericht op jou. Contact maken met dat wat jou belemmerd.
 • Denk aan lichamelijke klachten, diabetes, fibromyalgie, PTSS,  bewegingsbeperkingen, chronische pijn, angst, emotioneel disbalans
 • Tijdens deze sessie kijken welke houdingen op dat moment het beste bij jou passen.
 • Waardoor je beter contact krijgt met jouw lichaam en geest, en op deze manier meer ontspanning en flexibiliteit kan creëren.
 • Een beter balans in en met jezelf.
 • In alle rust en onder mijn begeleiding maken we samen die reis
 • Natuurlijk is er ook een mogelijkheid om met 2 personen een prive les te volgen.

 Vrije plek Yin Yoga groepje op:

Maandag ochtend 9:30 uur 2 plekjes

Dinsdag avond 19:00 uur 1 plek

donderdag ochtend 11:00 uur 1 plek

Maak een afspraak.

 

Whats App naar: 06-28845374

Ik App je tussen behandelingen door terug.

E-mail naar: marionvisser@me.com

Ik mail zo snel mogelijk terug.

15 + 11 =

Waar

Wartelstraat 2

Alkmaar

Nederland

p

Bedrijfsgegevens

 • Zijn | Yin Yoga/therapie & massage
 • KVK: 77036735 
 • BTW: NL003152912B51

 • Gevestigd te Alkmaar
 • Eigenaar Marion Visser