Zijn

Massage

Contact maken met jou wat jou maakt

Massage. Werken aan je gezondheid terwijl je ligt.

Ook massage kan worden ingezet bij onbalans. Of het nu tijdelijke onbalans betreft, of chronische klachten.

Wat voor klacht je ook hebt het zal je beperken in je plezier van vandaag en andere dagen. Zou het niet opluchtend zijn als je op zijn minst je klachten kan verminderen, verzachten?

Met massage bij Zijn kan dat.

Wat kan je verwachten van een massage?

Opluchting. Ik snap dat je liever het woord genezing leest, maar dit is iets wat ik nooit kan beloven. Massage kan je herstel wel bevorderen, de pijn verlichten en je bewegelijkheid vergroten.

Bij ZIJN krijg je een massage behandeling die jou het beste ondersteunt. Eèn of meerdere massage technieken worden gebruikt om dit te bereiken.

Wat krijg je bij een massage behandeling?

 • Een oriënterend gesprek, zodat er rekening gehouden kan worden met jouw klachten, zorgen en wensen.
 • Bij een behandeling krijg je altijd de massage die jou het beste ondersteunt.
 • Een massage kan bestaan uit meerdere massage technieken.
Cupping, Guascha, Fasciatherapie en Bindweefsel massage

Werken alle drie op de Fascia van het lichaam. Lossen stagnatie in het lichaam op met gevolg dat blokkedes in het lichaam oplossen en je weer beter kan bewegen.

Cupping massage is een Oosterse techniek waarbij cups op het lichaam worden geplaatst en over het lichaam heen worden bewogen. Deze cups zijn vacuüm gezogen. Door middel van deze techniek worden gifstoffen naar de oppervlakte gebracht vanuit de diepere weefsels.

Bij Guasha of Fascia therapie wordt er gewerkt met tools die over de huid te schrapen om op deze manier de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. 

Bindweefselmassage gebeurd met de handen 

Holistische Massage

Holistische massage is een massage die werkt op de energie stroom (meridianen) van het lichaam. Meridianen staan in contact met onze organen. Organen die een fysieke en emotionele werking hebben.

Het kan gebruikt worden om het lichaam te laten ontspannen en de energie weer te laten stromen om op die manier blokkades op te heffen.

Holistische massage combineer ik vaak met Cupping en Guascha.

DornTherapie

De Methode Dorn (ook wel de Dorn-therapie genoemd) is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling, die gebruikt kan worden bij klachten, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom.

Deze behandeling zet ik in wanneer ongewenste ruimte in je gewrichten de oorzaak is van de pijnklachten. Denk aan beenlengte verschil, minder kracht in de benen en rugproblemen.

Zwangerschapsmassage

Dat kan natuurlijk op de Waterkussens (Hydromassge). je kan tijdens de massage op je rug blijven liggen, terwijl je hele lichaam gemasseerd wordt.

Maar hoe fijn is het als je gewoon weer even op je buik kan liggen en er een massage bij krijgt. Zelfs als je al 8 maanden zwanger bent. Dit kan op de speciale Body Cushion waar uitsparing voor buik en borsten in zijn gemaakt. Zodat je confortabel en ontspannen kunt liggen.

Voetreflex

Voetreflexzone therapie is erop gericht de zones van de voet die in verbinding staan met de diverse organen, zenuwen en klieren, een impuls te geven. Hierdoor kunnen de desbetreffende orgaan zich herstellen. Door de behandeling kunnen verstoringen, die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven waardoor het lichaam in staat is zichzelf te genezen.

Na een behandeling voelt het alsof je op watten loopt. Lekker zacht. Het is een verwennerij voor je voeten.

Sportmassage

Is een massage om blessures te verhelpen én te voorkomen. Er wordt stevig gemasseerd om dieper in het weefsel te komen, wat soms niet prettig aanvoelt. 

Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van je lichaam bevordert en voorkom je blessures door overbelasting van je spieren.

Sportmassage is niet alleen voor sporters maar ook voor mensen die niet sporten kan sportmassage een uitkomst bieden.                     In het dagelijks leven kunnen spieren en spiergroepen overbelast raken door bijv. een voorovergebogen houding en/of eenzijdige houding tijdens het werk. 

Hydromassage

Massage liggend op kussens gevuld met warm water. Waardoor het lichaam totaal ontspant. Zeer geschikt voor jou als je niet op je buik kan liggen of als je zwanger bent. Je kan namelijk op je rug blijven liggen, ook als je rug gemasseerd moet worden.                                     

 

Mindfulness massage

 

Mindfulness massage is een unieke methode die een diepe bewust wording creëert door middel van ademhaling, aanraking en meditatie.          

De Mindfulness massage heeft een zeer weldadige werking voor lichaam en geest, en daarom zeer geschikt voor mensen die een beter contact zoeken met zichzef.

Bijvoorbeeld ondersteuning bij Burn-Out, vermindering van stress, angst, depressie, en pijn. 

 

Is een massage behandeling bij Zijn wat voor mij?

Ja,

 • als je al een lange tijd gespannen bent en het gevoel hebt niet meer te kunnen ontspannen.
 • als je een blessure hebt.
 • als je je lichaam wilt onderhouden.
 • Als je pijn hebt.
 • Als je minder goed kan bewegen.
 • Als je jezelf wilt verwennen.

Wanneer is het beter om van een massage of te zien?

 • Als je koorts hebt.
 • Je niet lekker voelt. Griep. Ernstig verkouden.
 • Als je extreem moe bent of uit geput bent.
 • Als je een besmettelijke huidziekte hebt.

Wat anderen over een massage behandeling bij Zijn zeggen.

 

Ik kom al jaren bij Marion voor een massage en ben nog steeds super te vreden! Mijn rug is vast gezet met een staaf. Ik kan als ik goed naar mijn lichaam luister vrij pijn vrij leven. Maar ik ga juist geregeld over mijn grenzen, dus…Als ik weer heel veel rug en nek pijn heb, dan ga ik juist naar Marion. Liefst voor de cupping. Die werkt het beste, van alle verschillende massage technieken die ik gehad heb. Mijn rug en nek doen dan minder pijn en mijn nek kan ik dan ook weer beter bewegen. Ik kan er weer een lange tijd tegen aan!

Chantal

 Met haar expertise en diverse massagetechnieken weet Marion als geen anderde knelpunten in je lichaam op te sporen en deze vakkundig en effectief aan te pakken.

Omdat Marion nooit stilstaat en zich steeds verder ontwikkeld en bekwaamd in haar professionaliteitis zij een bron van kennis en ervaring waar al haar cliënten van profiteren.

Heike Kark

De massages van Marion zijn in één woord fantastisch.
Het is een uitgebreide en doelgerichte massage , waarbij bindweefsel en vastzittende spieren goed worden los gemaakt.  Soms door cupping en Guasha. Marion weet precies de zere plekken te vinden en je voelt ook goed dat eraan gewerkt wordt.
Na de massage voel ik me een stuk beter.
Ik zou wel elke week een afspraak willen maken.
Het is een cadeau voor jezelf.

Sylvia

Wanneer?

 

Dinsdag vanaf 13.30 uur 17.00 uur

Donderdag vanaf 13.30 tot 18.00 uur

 

Wat is de prijs?

Betalen kan na de behandeling. Zowel contant, pinnen of doormiddel van een betaalverzoek.

Massage 70 minuten

50/per behandeling
 • Vertrouwelijk gesprek
 • Passende massage
 • Duur 70 minuten

Mindfulness massage

45/per behandeling
 • Vertrouwelijk gesprek
 • Mindfulness-massage
 • Duur 60 minuten

Maak een afspraak.

 

Whats App naar: 06-28845374

Ik App je tussen behandelingen door terug.

E-mail naar: marionvisser@me.com

Ik mail zo snel mogelijk terug.

4 + 12 =

Waar

Wartelstraat 2

Alkmaar

Nederland

p

Bedrijfsgegevens

 • Zijn | Yin Yoga/therapie & massage
 • KVK: 77036735 
 • BTW: NL003152912B51

 • Gevestigd te Alkmaar
 • Eigenaar Marion Visser